Køleskabskiggeri og alenemor.

#Slutmedforbudt – 3 dage uden sukker.

JEPS! Jeg klarede den i tre dage. Det gik faktisk okay. 🙂 Og jeg kunne formentlig godt have holdt den længere, men eftersom jeg var i mødregruppe på fjerde dagen, hvoraf en af mødrene havde bagt lækre cupcakes, synes jeg næsten det ville være synd ikke at smage dem. Uden pis. Nu havde hun stået der og bagt fine kager til os, og vi var i forvejen ikke så mange den dag. Så kunne jeg slet ikke nænne, hvis ikke de blev smagt på. Så blev nødt til at smage. Og endte selvfølgelig med at spise to. 🙂 Og ved i hvad? Det er sku okay! Jeg har nemlig købt bogen Slut med forbudt. Og jeg elsker den. Jeg er heldigvis ikke færdig med den endnu, for jeg glæder mig hele tiden til at vende næste side. Bogen tager udgangspunkt i videnskaben og maner alverdens kendte myter og kostreligioner til jorden. Og bekræfter min egen ide om, at alting er tilladt – med måde. Samtidig beskriver den, hvordan netop dage og perioder som denne; uden sukker eller juicekure og leveveje der udelukker fødevare, oftest kun medføre fiasko, skam og dårlig samvittighed. Og desværre falder vores mestringstillid mere ved fiasko end ved lignende succes(Svane, Elsøe 2016).

Jeg elsker at bogen tager os i hånden og fører os forståeligt gennem videnskaben og forholder sig nøgternt til fakta.

Der findes ikke sunde eller usunde fødevare. Overhovedet. Alting skal bare indtages med måde. Sukker er altså ikke usundt. Brød er ikke usundt. OG nej. Børn bliver ikke hyperaktive af sukker. Desuden konkluderede forskere fra en lang række europæiske universiteter i 2014, at hverken fedt- eller sukkerafhængighed eksisterer hos mennesker.(Svane, Elsøe 2016) Jeg kunne skrive side op og side ned, om det de skriver i bogen. Men det vil jeg naturligvis ikke. Mit råd vil klart være: Køb den her. Den koster ikke mere end 209kr. og er allerede fra første side pengene værd. Man bliver klogere. OG det kan alle os, der indimellem, falder i alverdens useriøse bud på et sundere liv, have godt af.

Behøver jeg sige at jeg af samme årsag dropper juicekuren? Jeg har bestemt tænkt mig at juice og indtage lækre juicer spæk fyldt med vitaminer og mineraler. Men jeg vil ikke nøjes. Og jeg vil bestemt ikke slå mig selv i hovedet, hvis jeg hellere vil spise en bolle. Med smør.

Jeg er kun nået til side 45, og jeg ved at der allerede på næste side står en masse, jeg ville ønske jeg havde nævnt i dette indlæg.

Hvor er det bare rart at man kan fokuserer på at have det dejligt og gøre alt det man gerne vil, uden at skulle stresse over mad. For det bliver man sku da ikke lykkeligere af. Måske jeg bliver lykkeligere hvis jeg vejer 5 kilo mindre. Men det skal nok komme. Uden forbud. Med sund fornuft.

Mit indlæg omkring mine sukkerfri dage læser du her.

#Slutmedforbudt

13672086_10210124952659925_1819991030_n

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køleskabskiggeri og alenemor.